Orangeriet - Als, Anette

Velkommen til Orangeriet Als

Orangeriet Als er dels en fysisk butik i Høruphav, hvor du kan finde inspiration til krukker, planter og boliginteriør. Dels har Orangeriet Als en webshop, så alle har mulighed for at få inspiration samt se og købe de lækre varer.

Produkterne er nøje udvalgte og der er lagt vægt på, at jeg selv har lyst til at integrere dem i min egen bolig eller have. Der købes ind med hjertet og der lægges sjæl i hvert produkt. Samtidig arbejder jeg med en del af produkterne.

Pynter vaser og krukker efter årstiden, så der er inspiration eller bare en nemmere tilgang for den travle person, der ikke lige selv har tiden til at stå og nørkle med en oppyntning.

”Jeg” er Anette.  Jeg har en baggrund som civiløkonom, selvstændig virksomhed med salg af ure og smykker til detailbranchen i Danmark, Norge og Sverige (sammen med min eksmand), salg af skindtasker fra Italien samt arrangør af store bolig- og livsstilsmesser i større byer i Danmark.

Jeg arbejder sideløbende på at færdiggøre min bog, der er et positivt indspark til, hvordan man som menneske kommer videre efter hårde bump i sit liv. Skilsmisse, sygdom, dødsfald i familien. Bogen forventes udgivet primo 2021.

Jeg er født og opvokset i Ulkebøl nær Sønderborg og flyttede som ung til København, hvor jeg kort boede på Amager for derefter at købe lejlighed på Østerbro. Inden mine to døtre kom til, valgte familien at slå sig ned i Strib ved Middelfart, indtil mine veje igen snoede sig til det sønderjyske – nærmere betegnet Høruphav, hvor jeg har boet siden 2006.

Mine to døtre er fløjet fra reden og ud i den store vide verden. Fie læser sin master i finansiering i Oslo, mens Mille læser kunsthistorie på Københavns Universitet og arbejder på Glyptoteket.

Jeg bor så her med mine to gadehunde, som jeg har reddet fra et dårligt liv i Bosnien. Dina har været her i 5 år og nyder sin tilværelse. Jeg støtter med hjælp til gadehundene, så endnu flere hunde kan komme væk fra den kummerlige tilværelse, livet som gadehund byder på.

Albert er kun lige landet for knap 3 uger siden og han befinder sig rigtig godt hos os. Vi går dagligt 12 kilometer i den skønne natur ved Høruphav. Her er skov og strand og de hyggeligste kringlede snoede små veje og fine huse i det gamle Høruphav.

Jeg begejstres, når jeg finder skønne ting – og glæden vil jeg gerne give videre.
Med skoven som nabo og stor interesse for arbejdet i haven med planter og blomster, besluttede jeg mig i november 2020 for at kombinere min passion med et arbejde, hvor jeg kan inspirere andre, videreformidle min glæde og samtidig yde ultimativ service – Orangeriet Als blev grundlagt.
Med god hjælp fra venner og familie bliver der plads til kreative tanker og processen med at skabe en oplevelse i Høruphav er en realitet.

Produkterne i butikken og på webshoppen strækker sig fra det klassiske look til produkter med et tvist, en ny måde at sammensætte krukker og planter eller blomster for et nyt og forfriskende udtryk. Vi inspireres alle, hvor vi færdes – om det er på den daglige tur til arbejdet eller på rejser i ind- og udland, er impulserne med til at åbne vores øjne for det, vi kan lide.

Jeg planter jævnligt nye planter eller anlægger et bed der, hvor græsplænen alligevel er ujævn. Jeg finder glæde i at mixe forskellige planter i bedene og også i krukker, der står på terrassen fra det tidlige forår.
Planter skaber liv og hygge – uanset om man vælger en simpel plante i en klassisk krukke eller tør eksperimentere med noget anderledes. Jeg respekterer fuldt ud menneskers smag og håber, at jeg kan inspirere til en hverdag med planter og blomster, der ud over at skabe liv og hygge også renser luften.

Orangeriet Als har et lækkert udvalg af skønne krukker, vaser, gulvvaser, lanterner og interiør, som jeg har håndplukket fra forskellige leverandører. Ting der taler til mig, fordi de er lidt anderledes end dem, man ser alle vegne. Tingene kan dog sagtens være klassiske, men der er også plads til at skeje lidt ud og vove en anderledes kombination eller et anderledes udgangspunkt. Det er op til øjnene, der ser.

Inspirationen kommer specielt fra naturen og havet, der omgiver Høruphav. Ved at se en vare, sættes tanker i gang. Overfladen, strukturen eller sammensætningen af materialer, appellerer til mine sanser og danner baggrund for nye ideer til anvendelse af produktet. Foreløbigt opkøbes produkterne hos forskellige leverandører fra ind- og udland, hvor der lægges vægt på god kvalitet til overkommelige priser.

Jeg nyder at indrette og kunne se muligheder i en hyggelig udstilling i privaten, indtil der snart udvides med et orangeri, hvor skønne møbler, puder, tæpper, krukker, lanterner og planter forener sig i et hyggeligt og inspirerende miljø.

Jeg elsker planter og blomster, og hvis du vælger en krukke og en plante, arrangerer jeg med det samme krukken med lecanødder, pottemuld eller spaghnum, så du kan nyde planten og krukken lige så snart, du kommer hjem.

Jeg nyder processen med at skabe sammenhængen, der skaber masser af livsværdi for mig.
Hvis du har et ønske om en speciel krukke eller plante, undersøger jeg mulighederne og vender tilbage til dig med et ganske uforpligtende tilbud. Det er hvad jeg ser som almindelig god service.

Jeg glæder mig til at hilse på dig – så kig endelig forbi Sdr. Landevej 209, Høruphav eller på shoppen www.orangeriet-als.dk